behtosh.com

وبلاگ شخصی (غیر کاری) بهتاش داورپناه

طراحی از جغد دولینگو توسط بهتاش داورپناه - Duolingo

بازگشت به دولینگو

پیش از این نظرم را در مورد فهرست کوتاه دستاوردهای بشر نوشته بودم. یکی از موارد پنجگانه‌ای که در موردش نوشته بودم، نوشتار بود. ساده‌ترین نوع نوشتار، نوشتن کلام است. همین چیزی که حالا در حال خواندنش هستید.

از وقتی که بچه بودم روزی هزار بار در مورد اهمیت مطالعه شنیده بودم. پیش‌تر یادداشت کوتاهی هم در مورد خطر دشمنی با کتاب نوشته بودم. اهمیت مطالعه موضوعی‌ست که تا تجربه‌اش نکنید، باورش نمی‌کنید. به نظر می‌آید موضوع برای اینکه واقعی باشد زیادی خوب است. ولی وقتی یک روز دیدید که دریافت اطلاعات همه چیز زندگی‌تان را عوض کرده است، به موضوع ایمان می‌آورید. تا آن روز من هر چه بگویم آب در هاون کوبیدن است. همانطور که برای من گفتنهای بقیه بی‌فایده بود.

متاسفانه حجم کتاب‌های موجود در زبان فارسی به نسبت زبان انگلیسی کم است. مواردی هم که ترجمه شده‌اند، جز کارهای چند مترجم شاخص، حق مطلب را ادا نمی‌کنند و گاهی حتی باعث بیراهه رفتن می‌شوند. نظر شخصی من این است که شرایط در حال حاضر اینطور است و تنها راه چاره مطالعه به زبان انگلیسی یا زبان دیگری‌ست. بدیهی‌ست که امیدوارم روزی این شرایط عوض شود و بتوانیم منابع را به زبان شیرین فارسی بخوانیم. ولی تا آن روز، چاره‌ی دیگری نداریم.

امروز می‌خواهم در مورد یکی از بهترین راه‌هایی که برای بهبود وضعیت دانشم از زبان انگلیسی (و زبان‌های دیگر) پیدا کرده‌ام حرف بزنم. بعید نیست که اسم برنامه‌ی دوُلینگو (وبسایت Duolingo) را شنیده باشید. خلاصه این که یک برنامه‌ی تلفن‌های همراه آیفون و اندروید است که با ساختاری شبیه بازی، زبان آموزش می‌دهد1.

اضافه شدن زبان انگلیسی

آخرین باری که به این برنامه سر زده بودم، زبان‌های مختلف را به واسطه‌ی زبان انگلیسی درس می‌داد. اگر می‌خواستید خود زبان انگلیسی را یاد بگیرید باید از زبان دیگری به عنوان واسطه استفاده می‌کردید. متاسفانه آن موقع و البته هنوز هم، دولینگو زبان فارسی را پشتیبانی نمی‌کند. زبان‌های دیگرش را هم که حتی کمتر از انگلیسی می‌دانم. پس راهی برای یاد گرفتن انگلیسی نداشتم.

این بار که سراغ برنامه رفتم، متوجه شدم که آموزش بی واسطه‌ی زبان انگلیسی را اضافه کرده است و این برای امثال من خبر خوبی بود.

سوپر دولینگو

این برنامه در حالت عادی رایگان است و دسترسی به همه‌ی زبان‌ها و درسهایش در حالت رایگان فراهم است. ولی کاربر رایگان مرتب و بعد از هر درس با تبلیغات بمباران می‌شود. فارغ از وقتی که تلف می‌شود، انگیزه‌ی ادامه‌ی کار را هم از من می‌گیرد.

به همین خاطر تصمیم گرفتم دنبال راهی بگردم برای اینکه نسخه‌ی پرداختی برنامه که نامش «سوپر دولینگو» است را به دست بیاورم. بهترین گزینه‌ای که پیدا کردم سایتی به نام «پارس‌پریمیم» (لینک سایت) بود. هم قیمتش خوب بود و هم به سرعت نسخه‌ی پرداختنی را روی حساب کاربری‌ام فعال کرد.

به این شکل که به آدرس ایمیل من یک دعوتنامه ارسال کرد که با کلیک کردن روی آن، در سایت خود دولینگو به فهرستی اضافه می‌شوید و تمام. یعنی سایت حتی نام کاربری و پسورد شما را هم نمی‌گیرد.

فقط این را بگویم که حذف تبلیغات و همینطور محدودیت ۵ اشتباه در روز، خیلی تجربه‌ی شما از این برنامه را تغییر می‌دهد. هزینه‌ی ماهانه سرویس پرداختنی هم در مقایسه با چیزی مثل شهریه‌ی حتی یک جلسه کلاس زبان2، اصلاً به چشم نمی‌آید. پیشنهاد می‌کنم یک ماه امتحانش کنید.


1 البته بخشی از این آموزش‌ها در وبسایت برنامه هم قابل دسترسی است.

2 منظورم تنها مقایسه‌ی هزینه‌است. وگرنه فکر می‌کنم بیشتر آدم‌ها با کلاس حضوری بهتر یاد می‌گیرند.

تاریخ انتشار:

|

دسته:

|

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *